środa, 5 marca 2014

Ale Meksyk - nic odkrywczego

Dla dwóch osób na dwa obiady:
- mięso mielone drobiowe - 0,5 kg
- dorodna cebula
- papryka - 1-2
- koncentrat pomidorowy - ~1/3 szklanki
- puszka mieszanki meksykańskiej (ale odkrycie)
- przyprawa do Chili con Carne, albo jakakolwiek meksykańska, w sumie kto każe kupować, można dać papryki słodkiej i ostrej, soli, pieprzu...
- coś ostrego (np. chili, proszkowane albo suszone w kawałeczkach, z pestkami)
- tłuszcz - oliwa/olej/co kto lubi

Mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, rozdrabniamy aż będzie luźne, solimy i pieprzymy. Dorzucamy pokrojoną cebulę. W międzyczasie odcedzamy warzywa, kroimy paprykę w stosunkowo małe kawałki. Do zawartości patelni dodajemy 'coś ostrego' i gotową przyprawę ALBO słodką i ostrą paprykę. Do tego dajemy koncentrat i wody do rzadkości. Na obiad dałam z brązowym ryżem, na kolację zawinęłam we wrapy z sałatą i ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz