poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Pokaż kotku co masz w środku (zdjęcie!)

Na cztery porcje:

- mięso mielone drobiowe - 0,5  kg
- pół małej kostki fety (wyjdzie 100 g)
- wczorajsza bułka
- ostra papryczka
- dwa ząbki czosnku
- koncentrat pomidorowy - 3 - 4 łyżeczki
- przyprawa do kebaba
- kasza manna

Do miski wkrajamy drobno papryczkę, wciskamy czosnek, wsypujemy przyprawę kebabową (tak dość sporo), koncentrat i mieszamy. Do tego dodajemy wcześniej namoczoną w wodzie i porządnie odciśniętą wczorajszą bułkę, mieszamy. Dorzucamy mięso, wyrabiamy ręką, podsypując kaszą w razie potrzeby. Fetę kroimy w kostkę. Bierzemy kawałek mięsa, rozpłaszczamy w rękach, kładziemy kawałek fety i zamykamy kulkę. Ukulane mięso z niespodzianką układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpustnicy mogą nawet położyć po kawałku żółtego sera na wierzch! Wrzucamy do piekarnika na 45 min. Jemy z węglami (u mnie ziemniaczki), warzywkami (warzywa z patelni) i ze smakiem.

"Kulki"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz