Na trzech koksów:
- olej rzepakowy łyżka
- płatki chili albo świeża papryczka
- 1 cm imbiru
- pół cebuli
- pół łyżeczki kurkumy
- miód 40 g
- mąka ziemniaczana 20 g
- sok z czterech mandarynek (albo 200 ml soku pomarańczowego)
Na oleju podsmażamy drobniutko pokrojoną cebulę, starty na tarce imbir i chili. Dodajemy kurkumę, sok pomarańczowy wymieszany z mąką ziemniaczaną i miód. Zagotowujemy aż się zagęści, jemy z rybą i ze smakiem.
Energia: 369 kcal
Węgle: 66,6 g
Białko: 1,8 g
Tłuszcze: 10,4 g
Co na jedną porcję daje:
Energia: 123 kcal
Węgle: 22,2 g
Białko: 0,6 g
Tłuszcze: 3,46 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz