czwartek, 28 stycznia 2021

Sos do ryby

 Na trzech koksów:

- olej rzepakowy łyżka

- płatki chili albo świeża papryczka

- 1 cm imbiru

- pół cebuli

- pół łyżeczki kurkumy

- miód 40 g

- mąka ziemniaczana 20 g

- sok z czterech mandarynek (albo 200 ml soku pomarańczowego)


Na oleju podsmażamy drobniutko pokrojoną cebulę, starty na tarce imbir i chili. Dodajemy kurkumę, sok pomarańczowy wymieszany z mąką ziemniaczaną i miód. Zagotowujemy aż się zagęści, jemy z rybą i ze smakiem.


Energia: 369 kcal

Węgle: 66,6 g

Białko: 1,8 g

Tłuszcze: 10,4 g


Co na jedną porcję daje:

Energia: 123 kcal

Węgle: 22,2 g

Białko: 0,6 g

Tłuszcze: 3,46 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz